Jiuguang Wang, Уикипедия  По време на председателството си Франция ще

...
Jiuguang Wang, Уикипедия  По време на председателството си Франция ще
Коментари Харесай

Свалиха европейското знаме от Триумфалната арка в Париж

Jiuguang Wang, Уикипедия
 

По време на председателството си Франция ще акцентира на три целта - почтена минимална заплата в Евросъюза, въвеждане на най-малък корпоративен налог и въглероден налог.

Огромното знаме на Европейски Съюз, което се развя от Триумфалната арка в Париж, с цел да означи началото на френското председателство на Съвета на Евросъюза, беше свалено през днешния ден.

Издигането на знамето провокира рецензии и отвращение измежду крайнодесни политици, измежду които Марин льо Пен, която е и претендент за президентските избори през април. Според нея изместването на френския байрак е офанзива против националната еднаквост. След като беше отстранено знамето на Европейски Съюз, Льо Пен написа в Туитър, че това е " красива патриотична победа при започване на 2022 ".

Пред радио " Франс Ентер " обаче френският министър по европейските въпроси Клеман Бон отхвърли изказванията, че държавното управление е отстъпило. Той уточни, че по проект знамето е трябвало да бъде прибрано през днешния ден. Министърът не скри гордостта си, че флагът на Европейски Съюз се е развявал на Триумфалната арка няколко дни.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР